Шафа-купе: тенденції 2021 року

Дата публікації : 2021-06-14

2287
Шафа-купе: тенденції 2021 року

Шафа-купе, як без неї уявити сучасне житло українця? Функціональний та стильний предмет меблів встановлюють у вітальнях, спальних і дитячих кімнатах, коридорах. Неймовірно практичні системи зберігання з продуманим внутрішнім наповненням розміщуються уздовж стін або в спеціальні ніші.

Мода на меблі,постійно змінюється, трансформується, впевнено крокує вперед. Те, що було популярним ще кілька років тому, сьогодні вже вважається минулим століттям. Що ж буде актуально в 2021 році? Спробуємо передбачити тренди і тенденції.

Простота - суть елегантності. Помпезні радіусні фасади, складні геометричні форми і кольорові комбінації пішли в минуле. Шафа-купе 2021 привертає максимально простим, вишуканим дизайном. Ось цікаві варіанти зовнішнього оздоблення меблів:

-матові або глянцеві гладкі фасади;

-облицювання «під молочний дуб» або «під червоне дерево»;

-фарбовані однотонні полотна;

-неяскраві натуральні відтінки.

 Шафа-купе - це гармонійне продовження стіни, її частина. Вона не перетягує на себе увагу, виглядає в інтер'єрі гармонійно і природно.

Внутрішнє наповнення. Від нього залежить функціональність меблів. Шафа-купе повинна бути максимально зручною. Організовуючи внутрішній простір, дотримуйтесь таких правил:

-центральна зона - для зберігання тих речей, які використовуються часто;

-верхня зона - для розміщення галантереї, верхнього одягу;

-нижні полиці - тут можна поставить спортивний інвентар, взуття, текстиль.

 Для організації простору використовують різні функціональні пристосування: ящики, рейлінги, штанги, полиці і кошики тощо.

Однотонні матові фасади. Моделі з такими дверцятами виглядають дорого і елегантно. Особливою популярністю користуються такі відтінки: матовий сірий, срібний. Кольори не втомлюють, не дратують. Зростає популярність шаф-купе з невидимою фурнітурою. Цікаво виглядає композиція, де нічого немає, тільки цільні довгі полотна без декорацій, без фурнітури. Остання, до речі, є, але вона захована.

Глянцеві фасади. Дивно, але не тільки мат, а й глянець у 2021 році будуть користуватися великою популярністю. Декорувати поверхні можна за допомогою нанесення візерунка на фасад. Стильно виглядають двері, що імітують натуральний камінь або дерево.

Дзеркала. Дзеркальні поверхні не вийдуть з моди ніколи. І в 2021 році під них будуть відводитися більш значні площі, а не тільки одна дверцята по центру. Шафа-купе може складатися тільки з дзеркальних фасадів, до того ж фурнітура теж захована. При покупці таких моделей враховуйте, дзеркала доведеться часто мити, на них легко залишаються сліди.