Сучасні меблі 2022: тенденції, стиль, матеріали.

Дата публікації : 2022-01-14

872
Сучасні меблі 2022: тенденції, стиль, матеріали.

   Меблі грають ключову роль в дизайні інтер'єру з оздобленням, що має на увазі оформлення підлоги, стін, стелі. Слід зазначити, що тенденції в зовнішньому вигляді, кольорах і фактурах обстановки не значно змінюються з року в рік, хіба що дизайнери вносять незначні зміни. Але деталі можуть впливати на картину в цілому. Аналіз тенденцій 2022 року допоможе вам бути в курсі останніх трендів.

В якості відправної точки ми хочемо звернути увагу на основні концепції меблевих трендів 2022 року:

 - екологічність;

 - природні натуральні матеріали;

 - нейтральні кольори;

 - простота;

 - функціональність.

Топ меблевих трендів на 2022 рік

 

    Проблеми навколишнього середовища та пандемії вплинули на усі сфери нашого життя, включаючи дизайн інтер'єру. Ми знаходимося в зачинених просторах набагато частіше, ніж на вулиці, тому хочеться оточити себе рішеннями, які нагадували б про близькість до природи. Саме це і стало частиною більшості концепцій  на основі яких розроблені меблеві тенденції 2022 року.

Стабільність перед усім! Популярними стають екологічно чисті матеріали для меблів, розраховані на довгий термін експлуатації та які не шкодять екології. До таких матеріалів відносяться означені породи деревини, які є альтернативою більш популярній деревині і матеріалам з неї. Екологічно чисті меблі виглядають дуже привабливо і природно, нагадують про близькість до природи і підкреслюють гармонію будь-якого стилю - від лофта до шале і сканди.

Функціональне використання простору. Режим самоізоляції спонукав багатьох організувати робочі місця вдома, що підкреслило необхідність використовувати функціонально простір. Потреба в симбіозі житлового та робочого простору вплинула на тенденції в дизайні інтер'єру. В цьому році багатофункціональні меблі виходять в лідери.  Наприклад звичайний обідній стіл, або комод тепер використовуються і як робоче місце і для розміщення ноутбуку.

 Інтегровані простори. Окремі кухні, столові та гостинні вже не такі популярні. Спеціалісти пропонують віддати перевагу комбінованому функціональному простору. Тобто мається на увазі підбір меблів для обєднаного або зонованого простору, їх стильову поєднуваність та грамотне розміщення .

Мармурові поверхні. Мармур завжди був популярний і цей рік не виключення. Фактура цього дивовижного каменю робить розкішним будьякий простір. Якщо раніше його використовували на кухні чи в ванній кімнаті, то зараз він став актуальним і для меблів. Вироби з елементами з каменю або під камінь, оббивка з таким візерунком вже не рідкість. Мармур поєднується з деревом та універсальний у будь-якому стилі інтер'єру.