Тенденції кухонних шаф і стільниць у 2021 році

Дата публікації : 2021-04-02

1335
Тенденції кухонних шаф і стільниць у 2021 році

Головні тренди кухонних шаф. Модне і практичне оформлення кухні 2021 - це максимальна функціональність, екологічні матеріали, висока якість виконання меблів. У моді мінімалізм, простір, зручність користування кухнею. Шафи підбираються місткі. Також в моді триярусні кухні. Вдалим рішенням буде вибір шафи з різними системами зберігання. Популярними будуть меблі-трансформери, вбудовані моделі. Перерахуємо головні тренди кухонних шаф 2021.

Використання металевих вставок. Метал може бути різноманітним: латунь, мідь, хром, нержавіюча сталь. Використовується для обрамлення (як облямівки) базової лінії на полицях і для прикраси різних деталей шаф. Острівці на кухні часто оформляють металевими вставками. Як облицювальний матеріал кухонних меблів метал теж може бути використаний. Модним є і металевий блиск при оформленні сучасних кухонь.

Трирівневі кухні. Гарнітури, що піднімаються під стелю, як і раніше в тренді. Це допоможе господиням навести ідеальний порядок на кухні. Тепер кухонне приладдя, побутові прилади, якими рідко користуються, можна прибрати на верхній рівень шаф. Цей рівень монтується над верхніми підвісними шафами.

Екологія в усьому. Мода на екологію в інтер'єрі вплинула і на тенденції оформлення кухонь. У 2021 році все більш актуальним є застосування екологічно чистих і натуральних матеріалів. У моді дерев'яні меблі. З дерева можуть бути виконані не тільки шафи, але і настінні панелі. Не менш модним є використання інших натуральних матеріалів. Чим менше пластику в ваших меблях на кухні, тим краще. Оформити екологічні гарнітури дизайнери пропонують цікавими геометричними і графічними візерунками, малюнками. Особливо модною є тропічна тема. Це зображення пальм, птахів і тварин, що живуть в джунглях.

Ергономічність гарнітурів. Шафи і ящики в них повинні бути  комфортними для користування. На першому місці зручність їх відкривання і розташування. При цьому стильові рішення, дизайн можуть бути будь-якими.

Використання прихованої системи відкривання дверей. Такий тренд забезпечує одночасно практичність для власників і красу зовнішнього вигляду. Практичність полягає в тому, що за такими шафами простіше доглядати, підтримувати чистоту їх поверхонь. Відсутність ручок у меблів надає їй більш цілісний і гармонійний зовнішній вигляд.

Тенденції кухонних шаф 2021 - застосування природних або перероблених матеріалів. Меблі повинна бути простою, але функціональною. Оформлення шаф проводиться в дусі мінімалізму. Якщо кухня має невеликі габарити, рекомендується використання трирівневих систем.