Як економити на виготовленні меблів?

Дата публікації : 2024-05-14

45
Як економити на виготовленні меблів?

Рано чи пізно більшість людей стикаються з необхідністю придбання меблів. Одні йдуть у крамницю і купують, інші відчувають муки вибору у різноманітності меблів, а треті  переживають  історію з дизайнерами, замірщиками, конструкторами та збиральниками.

 За останні десятиліття вимоги до меблів значно зросли. Будь-якій господині хочеться  меблі  унікальні, свої, відмінні від інших, і ринок цьому бажанню всіляко сприяє.  І тут виникають запитання: «Як їх отримати? Замовити меблі у професіоналів, чи робити самостійно?». А якщо робити самостійно, то як розібратися, без спеціальних знань та підготовки, з величезним вибором матеріалів  та  фурнітури, що пропонуються різними виробниками, порівняти комплектуючі за ціною та якістю, толково ув'язати їх у надійну конструкцію? Який бюджет виділити та де можливо  заощадити? Загалом питань виникає багато.

Припустимо, ви обираєте варіант замовити меблі «під ключ». Що на вас чекає? В Україні взагалі і в Черкасах, зокрема, існує достатня кількість підприємців, фірм різного рівня якості та цінового діапазону, здатних зняти проблеми з клієнта та запропонувати розробку індивідуального проекту меблів з його виготовленням та встановленням. Розміщення замовлення на меблі у таких підприємців має низку переваг. Наприклад: ви бажаєте меблі «під ключ»,  такі, як побачили десь в інтернеті. І, навіть, скачали цю картинку – мрію. Ваш підрядник, якого ви знайшли для здійснення мрії, повинен зробити велику роботу, звільнивши вас від рутини. Він зануриться у вашу ідею, уточнить тонкощі. Далі вибере разом з вами матеріали та фурнітуру, не розпилюючи вашу увагу на весь широкий  асортимент, а порадивши щось конкретне. Зробить заміри вашого приміщення, врахує підключення до комунікацій тощо. Після всих узгоджень затверджується дизайн-проект і ви спокійно чекаєте на своє замовленняі, а робота підрядника триває. Він формує складальну документацію, специфікацію фурнітури, деталювання та технічне завдання у виробництво. Найчастіше при виробництві деталей меблів, фасадів, стільниць меблярі користуються послугами інших підприємців, що спеціалізуються на чомусь конкретному. За готовністю всіх комплектуючих деталі надходять на попереднє збирання, а потім готові модулі монтуються у виріб на об'єкті замовника, тобто у вас. У фіналі йде сдача проекту вам як замовнику та усунення зауважень, якщо такі є.

 Зазвичай так працюють меблярі міста Черкаси і не лише. Замовлення меблів за індивідуальним проектом добре тим, що Ваша участь у ньому мінімальна. Однак оплата включає всі ці витрати. Таке життя, усі мають заробити. Але ми, українці, не були б українцями якби не намагалися заощадити. Тим більше, що висока думка про себе невпинно стверджує, що ти можеш і сам зібрати шафу! Ти ж можеш тримати в руках шуруповерт! Якщо бажання заощадити плутається зі схожими думками в голові, то ця стаття точно для вас, адже далі ми розповімо цілих два способи заощадити!

Тільки одразу уточнюємо важливі моменти:

  1.  Ви повинні пам'ятати, що готові меблі мають свою вартість, а економія буде тим більша, чим більшою буде саме ваша праця;
  2. Ми пропонуємо здійснення цих методів економії на виробничому майданчику, компанії «Меблевий Майстер».

Отже! Алгоритм виробництва корпусних меблів на замовлення меблярем описаний трохи вище і він стосується  обох способів економії. Процеси відбуваються ті ж самі, окрім складання і сдачі замовнику, тобто самому собі.

Розглянемо перший метод. Він може дати 15-20% економії. Назвемо його "Конструктор". Така назва не випадкова, оскільки як кінцевий продукт ви отримуєте:

  • проект виробу;
  • готові деталі у розмір з присадкою під фурнітуру та маркуванням згідно складальних креслень, фурнітуру за специфікацією;
  • доставку за бажанням до вашого місця збирання.

З чим приходити? З ідеєю, з картинкою з Pinterest та впевненістю, що самі зберете свою мрію. Приходити потрібно до того ж відділу, який займається виготовленням меблів на замовлення: м. Черкаси, вул.Смілянська 140, корпус 2, оф. 19. Спеціаліст займатиметься вами та вашим проектом до моменту відвантаження «Конструктора». Але навіть  якщо ви переоцінили свої сили або не змогли займатися складанням з різних причин, ми вас не покинемо і зберемо цей виріб за вас. Правда в цьому випадку заощадити вже не вийде, але й ви не залишитесь «віч-на-віч» з проблемою.

Другий спосіб найекономніший, здатний зберегти до 40% бюджету, але й найскладніший. Він передбачає, окрім самостійного складання, самостійну розробку проекту. Ви маєте розуміти, що робите. Виїзд майстра до вас на замір приміщення у цьому варіанті не передбачено. Отже потрібно самостійно вписати бажані меблі в наявний простір. Або навпаки, виходячи із наявного простору, зафіксувати габарити виробу. Довжина, ширина, висота - це перше, що у вас запитають у конструкторському відділі. Рекомендуємо великий чи складний виріб розбити на модулі, продумати їхнє цільове призначення, де будуть ящики, де полиці, де вбудована техніка. До речі, з технікою, що вбудовується, треба визначитися заздалегідь, оскільки її розміри у різних виробників можуть відрізнятися. Головне не поспішайте, краще сто разів замірити те, що може бути пов'язане з виробом що проектується. Розміри книг підкажуть відстань між полицями, розміри каструль – габарити висувної скриньки на кухні. Ручки, ніжки, освітлення – це важливі дрібниці. Побажання щодо фурнітури, що стосуються розсувних систем, доводчиків, амортизаторів, направляючих – теж потребують вашого розуміння. Ідеально, якщо ви прийдете до нас з ескізом, можна намальованим від руки та продуманим особисто Вами, із зазначеними габаритними розмірами, з іншими другорядними розмірами та вказівкою обраної фурнітури. Чим повніший буде ескіз, тим менше вашого часу займе спеціаліст-конструктор. Питання у нього все одно будуть, але глибоке знання свого виробу значно прискорить процес виробництва.

  Алгоритм дій по другому способу економії наступний: ви працюєте вдома над своїм проектом, при цьому отримати будь-яку консультацію щодо матеріалів, послуг,  фурнітури можна у наших відділах продажу необмежену кількість разів. Як тільки проект буде готовий – приходите до нас у Шоу-Рум (корпус 3) та звертаєтесь до будь-якого менеджера з проханням оформити заявку на конструкторські послуги. У заявці вказуєте свої контактні дані, щоб трохи пізніше менеджер зміг повідомити вам вартість, термін готовності, або поставити будь-які  уточнюючі питання. Також менеджер допоможе обрати матеріали, якщо потрібно, і вкаже їх у заявці. Із заявкою та ескізом йдете в конструкторський відділ (корпус 2, оф. 18). Фахівець (начальник відділу) ознайомиться з вашим проектом, поставить уточнюючі питання, і, якщо виріб складний, прийме заявку сам, якщо ні -доручить комусь із конструкторів виходячи з їх завантаженості. На обробку заявки та виготовлення проекту ми відводимо не більше трьох днів. Якщо конструктору не зовсім зрозумілий ваш ескіз і уточнити по телефону необхідну інформацію не вийде (або уточнень дуже багато), ми будемо просити вас приїхати повторно. Готовий конструкторський проект надходить до вашого менеджера, він прораховує вартість замовлення та повідомляє вам. Після оплати (в зручний для вас спосіб) замовлення відправляється в роботу на виробництво і через 3 дні буде готове до відвантаження, про що на ваш телефон прийде SMS-повідомлення. Готове замовлення Ви зможете забрати власним транспортом або замовити доставку.