Койра кокосова. Використання та характеристики.

Дата публікації : 2024-05-03

275
Койра кокосова. Використання та характеристики.

Кокосова койра - це  найпоширеніший наповнювач для матраців з ортопедичним ефектом. Натуральний природній матеріал, який виготовляється з волокон повністю дозрілих горіхів кокосової пальми, володіє унікальними властивостями (міцністю, еластичністю, гігроскопічністю і стійкістю до гниття).

Перед використанням кокосової койри в готових матрацах, вона проходить спеціальне оброблення та набуває форму монолітної плити. Для цього застосовують метод латексування. Завдяки латексу, кокосове волокно набуває підвищеної міцності, еластичності і стійкості до деформації, воно не ламається і не кришиться, повністю відновлює свою форму, що дозволяє уникнути появи вм'ятин і нерівностей. Латексована кокосова койра в матраці служить для підвищення жорсткості його поверхні по довжині матраца, але при цьому збільшує еластичність по ширині. Таким чином, поверхня матраца згинається вздовж тіла людини, що лежить на ній, але не провалюється в центрі. Ортопедичний матрац із кокосовою койрою – найкращий варіант для здорового сну дитини. Завдяки рівній і твердій поверхні, хребет малюка не провисає і не вигинається, що позитивно впливає на його правильне формування.

Крім того, що кокосова койра в матраці служить для підвищення жорсткості спальної поверхні, вона має ряд корисних якостей:

  • Надає відмінний ортопедичний ефект, як для дорослих, так і для дітей, тим самим забезпечує надійну підтримку хребта  та м'язів спини.
  • Забезпечує відмінну вентиляцію. Волокниста структура матеріалу дозволяє повітрю вільно циркулювати, завдяки чому сторонні запахи, пил і волога не накопичуються в матраці.
  • Має гарну гігроскопічність. Вона не збирає вологу, а ще й додатково відштовхує її.
  • Відрізняється високою стійкістю до деформації та довговічністю.
  • Гіпоалергенна та безпечна для здоров’я, так як повністю натуральна.
  • Стійкість до плісняви та вологи. Це особливо цінно в умовах високої вологості або в будинках, де можливе їх накопичення.

Характеристики матеріалу:

  • Довжина х Ширина х Товщина рулону: 20 м х 2м х 10мм;
  • Щільність: 1000гр/м2;
  • Склад: 85% кокосове волокно, 15% натуральний латекс 

Продається в листах або рулонах.