На чому не можна економити в ремонті кухні: життєвий досвід

Дата публікації : 2021-05-05

1038
На чому не можна економити в ремонті кухні: життєвий досвід

Бажання заощадити на ремонті абсолютно природно. Але з часом зайва ощадливість може обернутися додатковими витратами в майбутньому. А найбільшу кількість «підводних каменів» приховує в собі дизайн інтер'єру кухні. Помилки в оформленні цього приміщення коштують дорого, виправити їх не просто. Сучасна кухня повинна бути функціональною, ергономічною, безпечною, та головне гарною. Тому є речі на яких ніколи не можна заощаджувати.

Послуги дизайнера. Почати самостійне проектування інтер’єру кухні невірно та ризиковано. Дизайнер потрібен щоб передбачити функціональні та технічні нюанси інтер’єру. Профессіонал накреслить схеми електропроводки, водовідведення, викладку кафелю та план встановлення меблів.

Меблевий гарнітур. Звісно, купити готову кухню дешевше ніж виготовити під замовлення, але спроектований гарнітур з урахуванням особливостей приміщення, індивідуальних потреб, буде дійсно функціональним та ергономічним. Оптимальна висота шаф та стільниць, кутове розміщення, достатня кількість ящиків для зберігання - ці необхідні зручності гарантує тільки кухня зроблена під замовлення.

Ящики для зберігання. При замовленні кухні бажання зекономити на матеріалах призводить до відмови від додаткових місць зберігання. Звісно, чим шафи нижче, а ящиків в них небагато, тим вартість фасадів та фурнітури менше. Однак, ніщо так не псує інтер’єр кухні та настрій її власників, як обмаль місць зберігання кухонної утварі. Тому внесіть в проект кухні максимально можливу кількість ящиків різного розміру- не тільки великих, а й маленьких.

Меблева фурнітура. Важливо вибрати якісну фурнітуру, яка не буде збоїти, ломатися, покриватися іржою, а найголовніше підібрати правильні(зручні) механізми. Висувні системи коштують дорожче ніж завіси, але без сумніву висувні шухляди зручніші, ніж шафи з звичайними  дверцятами що відчиняються. Крім того, попіклуйтеся про доводчики. Такі дверцята завдяки плавному зачиненню збережуть нерви та тендітний посуд.

Освітлення. Різнобічні світлові сценарії на кухні потрібні не тільки для краси, а й для зручності та безпеки. Крім основного світильника необхідно встановити направлені джерела освітлення над всіма робочими зонами. Освітлення зсередини шафок та ящиків теж не буде зайвим.

Стільниця. На стільниці краще не економити. Звісно, сьогодні на ринку можливо знайти цілком пристойні та не коштовні варіанти з ДСП. Однак така стільниця буде тішити вас до першого гарячого чайника,  випадково поставленого повз підставки.  А у випадку необхідності заміни стільниці необережний демонтаж  може призвести до пошкодження поверхонь що з нею контактують. Тому, обирайте матеріал стільниці з урахуванням того, що річ повинна довго слугувати, і не намагайтеся зекономити дешевими замінниками.

Сподіваємось, що наші поради вбережуть Вас від невиправних помилок та незапланованого ремонту.