Головні тренди стільниць 2021 року

Дата публікації : 2021-04-30

1001
Головні тренди стільниць 2021 року

Ми говорили досить багато про еко стиль, про те, наскільки він популярний в новому сезоні. Логічно припустити, що екологічні тенденції торкнулися і трендів кухонних стільниць. Це дійсно так. Інші тенденції в оформленні, наприклад, практичність, функціональність, якість - теж про стільниці 2021 р. Перелічимо тренди, які будуть актуальні в наступному році:

 Використання натурального або переробленого дерева. Великим попитом будуть користуватися вироби з необробленого матеріалу. Крім екологічності матеріалів для стільниць і мінімальної обробки, будуть модними варіанти в старовинному стилі. Популярними стануть моделі стільниць з дорогих і цінних сортів дерева - дуб, кедр і інших.

Стільниці, виготовлені з натурального каменю. Попередній тренд на кварцовий агломерат логічно підвів нас до цієї тенденції. Мода на кварцові моделі стільниць потроху вщухає. В цілому, природний камінь зараз дуже актуальний використовується повсюди. Йому віддають перевагу через красу та незвичайну структуру матеріалу високої екологічності. Деякі власники, які прикрасили кухні натуральним каменем, стверджують, що матеріал випромінює позитивну енергетику, робить приміщення затишним, наповнює його спокоєм.

Тонкі стільниці. Товщина стільниць зараз повинна бути мінімальною. Якщо вони виконані з якісного і міцного матеріалу, то велика товщина їм не потрібна. Тому вироби, які застосовувалися раніше, тобто товсті моделі, вже не актуальні. Гранітні плити настільки міцні, що можуть бути навіть ультра тонкими. Крім гранітного матеріалу, можна вибрати керамо-гранітні вироби, моделі з інших натуральних каменів.

Скляні стільниці. У моді не тільки екологічність, натуральність, але і мінімалізм, хай-тек. Для них актуальне використання поверхонь зі скла. Скляні стільниці можна вважати цілком екологічними, тому такий тренд  не суперечить моді на екопродукт. Не варто боятися, що скло крихке, його легко розбити. Зараз виробляються продукти з загартованого скла великої міцності. Вони не тільки не б'ються, а й стійкі до зносу, подряпин. Скляні стільниці підходять для всіх сучасних стильових рішень і для оформлення кухні в класичному стилі.