Механізми трансформації, види, переваги та недоліки.

Дата публікації : 2021-07-14

1456
Механізми трансформації, види, переваги та недоліки.

 Обираючи диван для спальні, потрібно спочатку визначитися з його конструкцією. Особливо надійні конструкції  ті, що не розкладаються. Але вони достатньо вузькі і підходять лише для гостей.  Для щоденного сну обирають варіанти з трансформацією. Компанія «Меблевий Майстер» пропонує механізми трансформації різних виробників з різноманітними варіантами розкладання меблів.

  «3-2-1 Софа ММ» («ЄвроСофа») Найпопулярніший механізм трансформації. В ньому практично немає чому ламатися, до того ж він легко трансформується з місця для сидіння в місце для сну. Є модифікацієй механізму «книжка». Щоб розкласти диван необхідно видвинути модуль та опустити спинку і в Вашому розпорядженні практично повноцінне двомісне ліжко. Переваги механізму - простота використання, велика площа для сну, ніша для зберігання білизни, можливість близько приставити до стіни. Недоліки - колеса можуть пошкодити покриття підлоги, можна вирішити питання моделями з гумовими коліщатками.

  «Дельфін». Свою назву механізм отримав завдяки тому, що при розкладанні спальне місце немов винирює з під сидіння. Нескладний принцип трансформації: достатньо витягнути нижню подушку та підняти її – ваше місце для відпочинку готове. Сам механізм достатньо надійний та довговічний, простий у використанні, має велике місце для зберігання речей, витримує велику вагу. Але є недолік як у «3-2-1 Софа ММ» , може пошкодити підлогу коліщатами, тому перевага знову моделям з гумовими колесами.

  «Пума». Зручна система для трансформації, яка слугуватиме довго. Щоб розкласти диван потрібно потягнути сидіння вгору та на себе, а друга частина встає в потрібне положення самостійно. В порівнянні з безперечними перевагами, такими як: мінімум зусиль для трансформації, компактність, велике місце під ліжко, можливість підставить під стіну, не руйнує підлогу, є й недолік – немає місця для зберігання білизни.

  «Французська розкладачка». Назва об’єднує декілька схожих механізмів: «Міксотойл», «Седафлекс», «Космолат». Такі дивани комплектуються пінополіуретановим матрацем або матрацем на пружинному блоці. Щоб трансформувати диван в спальне місце, треба потягнути вгору і на себе, а далі розгорнути всі частини, які стають на сталеві ніжки. Без сумніву перевага в тому, що є суцільний матрац, який утворює зручне та просторе спальне місце, опори не  шкодять підлозі. Але недоліків багато: потрібно знімати дрібні елементи, немає місця для білизни, скоріше гостьовий варіант, так як механізм не призначений для щоденного розкладання.

  «Книжка». Самий відомий механізм трансформації диванів. Щоб розкласти, треба підняти сидіння вгору до клацання, а потім опустити його. В перевагах виділяють невеликі габарити, місце для зберігання білизни, доступна ціна. В недоліках - потрібні фізичні зусилля для трансформації, не можна приставити до стіни, нерівна поверхня для сну.

  «Клік-Кляк».   Цей механізм є модифікацією «Книжка». Крім положення «сидячи», «лежачи» є положення «напівсидячи». Щоб перетворити диван в спальне місце, або встановити його в позиції «релакс» (напівсидячи), потрібно підняти сидіння вгору до другого клацання. Переваги механізму: три положення, невеликі габарити, скриня для білизни, практично рівна поверхня для відпочинку. Не розрахован на велике навантаження і треба залишати відстань до стіни.

  «Акордеон». Проста модель, яка слугує багато років. Спальне місце складається з трьох частин (гармошкою), які зшиті між собою суцільним шматком тканини, тому в розкладеному вигляді утворюється зручне спальне місце з рівною поверхнею. Щоб розкласти диван необхідно витягнути сидіння вперед  до тих пір поки спинка не прийме рівне горизонтальне положення. Переваги механізму «акордеон» в надійності, компактності в згорнутому вигляді, простоті використання, а з недоліків - в розкладеному вигляді займає багато місця, руйнує підлогу, з часом скрипить, не витримує велику вагу.