Наповнювачі для декоративних подушок: основа для комфорту і затишку.

Дата публікації : 2021-09-16

1253
Наповнювачі для декоративних подушок: основа для комфорту і затишку.

  Безсумнівно, декоративні подушки є тією самою завершальною крапкою, яка перетворює дизайн інтер'єру на закінчений витвір, гідний овацій. Роль декоративних подушок в оформленні інтер'єру набагато різноманітніша, ніж здається на перший погляд. Вона полягає не лише в передачі особливої естетики, але і в практичній функціональності, яка робить будинок комфортніше і зручніше для проживання.                                                                        

                                                                   Наповнювачі виробів

  Якщо за естетику відповідає, в основному, нарядний чохол або оригінальна наволочка, то за зручність і функціональність - якісний наповнювач. Він повинен відповідати деяким вимогам:

- мати здатність добре зберігати форму навіть після прання;

- не викликати алергічних реакцій;

- мати оптимальну жорсткість;

- бути простим в догляді.

Для інтер’єрних подушок підходять як натуральні, так і синтетичні наповнювачі. У кожному з них є безперечні переваги і деякі недоліки.

Натуральний латекс. Пружний, приємний при використанні, довговічний, але дорогий матеріал.

Набагато частіше використовують синтетичні наповнювачі:

Синтепух. Чудовий матеріал, що складається з волокон поліестеру у вигляді кульок, створений спочатку для виробництва теплих ковдр. Згодом він знайшов собі широке застосування. Подушки можна прати в машині, за ними легко доглядати. Для відновлення форми їх треба просто потрусити.

Синтепон. Дешевий утеплювач, що має ряд переваг: він м'який, теплий, не схильний до розлагання. У ньому ніколи не зявляться пилові кліщі. Проте з часом матеріал проминається, що впливає на декоративність і зручність виробів.

Крихта поролонова. Продукт, що отримується шляхом подрібнення листів поролону. Це дуже доступний і недорогий матеріал, м'який, з низькою теплопровідністю, гіпоалергенний і екологічний. Використовують не лише як наповнювач для меблевих подушок, але і для упаковки крихких товарів, як утеплювач, в спорті. Мінус у поролонової крихти тільки один - недовговічність. Але, при такій невисокій вартості, це не є проблемою: придбати поролонову крихту і замінити її дуже просто.

Поролон. Недорогий матеріал, застосовується дуже часто. Він легко піддається чищенню і добре підтримує форму. У чистому вигляді надмірно незграбний, але обгорнений синтепоном, набуває м'якості і зглажених контурів. З часом розсипається і вимагає заміни.

Пінопластові кульки. Білий матеріал з дрібнозернистою структурою, покритий оболонкою, створюється з прозорої рідкої речовини - стиролу. Містить до 90% повітря, надзвичайно легкий, має властивість протистояти проникненню вологи. Вироби з полістиролом завжди сухі. Вони справляють антистресове враження і приносять швидке заспокоєння. До позитивних моментів відноситься і невисока вартість.

                                                      Поради з вибору наповнювача для подушки

 Вибір матеріалу для наповнення подушки вимагає індивідуального підходу, фахівці рекомендують орієнтуватися на наступні критерії:

Вік. Дітям підійдуть гіпоалергенні і не занадто пружні наповнювачі, літнім людям - м'яке наповнення, дорослим - пружнє, що дозволяє зручно влаштуватися в звичній позі для сну або відпочинку.

Стан. Вагітність, захворювання хребта, алергії - ось лише деякі особливості, на які слід звернути особливу увагу при виборі наповнювача для подушки.

Умови експлуатації. В цьому випадку мається на увазі мікроклімат житла - вологість, температура і як часто проводять прибирання приміщення в цілому, а також можливості для правильного чищення і відновлення подушок.